Καλάθι

Κάλεσέ μας 09.00 – 17.00 Δ-Π 📞 2113335294

 

Αποστολή Same Day, με παραγγελίες μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι!

cold brew coffee - blackmilk

Γιατί ο Στιγμιαίος Δεν Πιάνει Μια Μπροστά Σε Έναν Καλοφτιαγμένο Cold Brew

Οκ, σε καταλαβαίνουμε, και είμασταν στην ίδια θέση που είσαι τώρα. Μεγαλώσαμε όλοι με τους πατεράδες μας και τις μανάδες μας να φτιάχνουν στιγμιαίο καφέ το πρωί, το απόγευμα (καμιά φορά και το βράδυ). Η Nescafe τη δεκαετία του ’90 τον προώθησε σαν ένα lifestyle και οποιαδήποτε καφετέρια το πλάσαρε σαν πολύ “ιν”.

Last year.

Με την έλευση των artisan roasters, των μικρών εξειδικευμένων καφεκοπτείων και καβουρδιστηρίων που έχουν ανάγει το καβούρδισμα του καφέ σε τέχνη, ήρθε (από το εξωτερικό) και το cold brew.

Τί σ$%^τα είναι το cold brew, ρωτάς;

Simples. Σε “υπανάπτυκτες” χώρες όπως η Αμερική, Αγγλία, Γερμανία, Καναδάς που δεν ξέρουν από φαγητό, και η ζέστη τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω αλλαγής του κλίματος χτυπάει απίστευτες θερμοκρασίες για τα δικα τους δεδομένα, (πήγαινε Αγγλία τον Αύγουστο με 26 βαθμούς, και ψιλόβροχο – αλλά για αυτούς είναι υψηλή θερμοκρασία) ΚΑΙ επειδή δεν γνωρίζουν τον στιγμιαίο όπως εμείς, σου πετάνε παγάκια στον καυτό καφέ φίλτρου.

Κάποιος λοιπόν αποφάσισε να τον ξαναφτιάξει, και άρχισε τις δοκιμές.

O cold brew είναι χοντροαλεσμένος καφές ο οποίος έχει καβουρδιστεί σωστά (τονίζουμε το σωστά) και μπαίνει σε μια κανάτα με εμφιαλωμένο νερο (κατά προτίμηση) και αφήνεται στο ψυγείο για 12 ώρες. Ούτε λεπτό παραπάνω.

Κατά τη διάρκεια αυτή, ο καφές απελευθερώνει τη γεύση του σιγά – σιγά, τα αρώματά του μέσα στο νερό, δημιουργώντας ένα δυνατό, συμπυκνωμένο ρόφημα. Tην επόμενη ημέρα κάνεις έγχυση και είσαι ready to go.

Το αποτέλεσμα; Ένας βελούδινος κρύος καφές με γεύση που δεν μπορείς ούτε στο ελάχιστο να πάρεις από τον στιγμιαίο.

Γιατί να κάνεις Cold Brew;

Για πολλούς λόγους:

Η αργή εκχύλιση τραβάει όλη τη γεύση του καφέ από τους φρεσκοαλεσμένους κόκκους.

Αφήνει πίσω του κατά την έγχυση όλα τα υπολλείματα που μπορεί να τον κάνουν πικρό.

Αυτό σημαίνει ότι καφές που θα πάρεις έχει απίστευτα βελούδινη και σχεδόν γλυκιά γευση (αλλά αυτό εξαρτάται και από την προέλευση των κόκκων).

Ο καφές αυτός μπορεί να ετοιμαστεί σε ένα μεγάλο μπουκάλι, να τον σουρώσεις το πρωί της Δευτέρας και να τον βάζεις κάθε πρωί στο θερμός σου – απλά κάνε μεγαλύτερη ποσότητα αρχίζοντας την Κυριακή, σούρωσέ το το πρωί της Δευτέρας, και μετά φύλαξέ το στο ψυγείο. Κάθε μέρα θα έχεις φοβερό, κρύο καφέ σε δευτερόλεπτα!

Τί λες θες να δοκιμάσεις να αναβαθμίσεις τον καφέ σου; Διάλεξε έναν καφέ της BlackMilk, επέλεξε “κόκκους” και θα τον λάβεις φρεσκοκαβουρδισμένο, την επόμενη μέρα στην πόρτα σου.

Αφήστε μια απάντηση
Αποστολή Την Ίδια Ημέρα

Παράγγειλε Δευτέρα-Παρασκευή μέχρι τις 12.00μμ και θα το αποστείλλουμε την ίδια ημέρα.

100% Εγγύηση Ποιότητας

Σου επιστρέφουμε τα χρήματά σου αν δεν σε ικανοποιήσει.

Καβουρδίζουμε Ανά Τρεις Ημέρες

Για να έχεις τον φρεσκότερο καφέ που έχεις πιει ποτέ!

100% Ασφαλές Checkout

PayPal / MasterCard / Visa / Stripe