Καλάθι

Κάλεσέ μας 09.00 – 17.00 Δ-Π 📞 2113335294

 

Αποστολή Same Day, με παραγγελίες μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι!

Coffee Ceremony - Blackmilkcoffee.gr

Η Τελετουργία Του Καφέ (1-4)

Φρεσκοκαβουρδισμένος καφές

Αν τον 18ο αιώνα το καβούρδισμα κατ’οίκον ήταν μια καθημερινή πρακτική, είναι κάτι πολύ σπάνιο στις μέρες μας. έχουμε πλέον εμπιστευτεί τη διαδικασία αυτή στους ειδικούς, που επιλέγουν τους πιο εκλεκτούς κόκκους και εγγυώνται για την ποιότητα των καφέδων τους. Διότι αυτό που προέχει είναι η αγορά φρεσκοκαβουρδισμένων κόκκων καλής ποιότητας. όσον αφορά τα χαρμάνια, ο καθένας μπορεί να εξατομικεύσει την επιλογή του. αγοράζοντας ένα έτοιμο μίγμα από το καφεκοπτείο ή ακόμα αν είναι ο ίδιος γνώστης, συνθέτοντάς το ο ίδιος.

Επιπλέον δεν πρέπει να υπερεκτιμούμε την κατανάλωση καφέ που κάνουμε, πράγμα που μας παρασύρει στην αγορά μεγάλων  ποσοτήτων καφέ. Επειδή το άρωμα και η γεύση του καφέ εξελίσσονται διαρκώς, είναι δύσκολο να καθορίσουμε με ακρίβεια τη στιγμή που ο καφές παύει να εμφανίζει στον ύψιστο βαθμό τις ιδιότητές του. Ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, αφού ολοκληρωθεί το καβούρδισμα, τα αρωματικά συστατικά του καφέ συνεχίζουν να “πάλλονται” (εξάτμιση στην ατμόσφαιρα και οξείδωση κατά κύριο λόγο) – παραδείγματος χάρη, κάποια από αυτά, όπως οι πυραζίνες, στις οποίες ο arabica χρωστά το άρωμά του, είναι ιδιαίτερα πτητικά. Έτσι τα επιθυμητά αρώματα σβήνουν και τα ανεπιθύμητα αναπτύσσονται. Η αλλαγή γίνεται αισθητή ήδη μετά από είκοσι τέσσερις ώρες – είναι ξεκάθαρη μετά από οκτώ με δέκα μέρες και σε τρεις εβδομάδες το 50% των αρωμάτων έχει χαθεί.

 • 9,1036,50
  Γρήγορη Αγορά
  Γρήγορη Αγορά
  Γρήγορη Αγορά
  Clear
 • guatemala Antigua, καφεκοπτείο Online

  9,9940,00
  Γρήγορη Αγορά
  Γρήγορη Αγορά
  Γρήγορη Αγορά
  Clear
 • BlackMilk Gift Card
 • BlackMilk Gift Card

Έτσι εξηγείται και η αναγκαιότητα προστασίας του καφέ από το οξυγόνο, που είναι ένας από τους κύριους παράγοντες φθοράς του. Η θερμότητα και η υγρασία είναι επίσης εχθροί του, αφού συμβάλλουν στη διάλυση των αρωμάτων. Μερικοί συμβουλεύουν να αποθηκεύουμε τον καφέ στα κάτω ράφια του ψυγείου. Συμβαίνει όμως η ψύξη να μειώνει αισθητά τη γεύση και το άρωμα. Αντίθετα η κατάψυξη δεν έχει μειονεκτήματα: σταματά τη φθορά των καβουρδισμένων κόκκων. Η καλύτερη δυνατή λύση είναι πάντως να εναποθέτουμε το πακέτο του καφέ, που έχουμε ξανακλείσει με προσοχή μετά τη χρήση, μέσα σε ένα αεροστεγές μεταλλικό ή πλαστικό κουτί και να φροντίζουμε να μη βρίσκεται κοντά σε ουσίες ή τροφές με έντονη μυρωδιά.

Για όσους αυτό είναι εφικτό, το ιδεώδες είναι να μην διατηρούμε τον καφέ για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Μια έξυπνη αγορά μας επιτρέπει να διαθέτουμε για κάθε περίστεση φρέσκο και αρωματικό καφέ.

Στο επόμενο blog post θα μιλήσουμε για το άλεσμα του καφέ.

 

Θέλεις να ενημερώνεσαι συχνά πυκνά για ο,τι αφορά τον καφέ, τις νέες ποικιλίες που φέρνουμε, και να μας λες τι καφές θέλεις να εισάγουμε; 

Οι VIP συνδρομητές συμμετέχουν στις αποφάσεις και καθορίζουν τον επόμενο καφέ!

Αν ναι, βάλε το email σου εδώ: 

Αφήστε μια απάντηση
Αποστολή Την Ίδια Ημέρα

Παράγγειλε Δευτέρα-Παρασκευή μέχρι τις 12.00μμ και θα το αποστείλλουμε την ίδια ημέρα.

100% Εγγύηση Ποιότητας

Σου επιστρέφουμε τα χρήματά σου αν δεν σε ικανοποιήσει.

Καβουρδίζουμε Ανά Τρεις Ημέρες

Για να έχεις τον φρεσκότερο καφέ που έχεις πιει ποτέ!

100% Ασφαλές Checkout

PayPal / MasterCard / Visa / Stripe