Καλάθι

Κάλεσέ μας 09.00 – 17.00 Δ-Π 📞 2113335294

 

Αποστολή Same Day, με παραγγελίες μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι!

Πως Να Φτιάξεις Καφέ Pour Over

Η τεχνική pour over είναι ιδανική για όσους θέλουν να πειραματιστούν με την παρασκευή καλού καφέ. Καθώς αυτή η μέθοδος έχει τόσες πολλές μεταβλητές, μπορείς να βελτιώσεις τη διαδικασία, αλλάζοντας διαφορετικές θερμοκρασίες, ταχύτητες έκχυσης ή μεγέθη άλεσης μέχρι να έχεις το απόλυτο φλυτζάνι καφέ. Χαμός δηλαδή. Η τέχνη του pour over καφέ βασίζεται στην ακρίβεια. Οπότε αν δεν είσαι Ninja ή αν δεν έχεις υπομονή καλύτερα άστο…

Για να κάνεις τον καλύτερο pour over καφέ, είναι απλή η διαδικασία. Χρειάζεσαι ένα φίλτρο pour over, μερικά χαρτιά φίλτρου, ένα βραστήρα, μια ζυγαριά, μια καράφα, το φιλτραρισμένο νερό και φυσικά τον φρεσκοαλεσμένο καφέ σου.

Hario V60


Συνιστούμε να χρησιμοποιείς το κεραμικό φίλτρο Hario V60, το οποίο είναι μεν απλό, αλλά κάνει τον καλύτερο καφέ που έχεις δοκιμάσει. Γιατί το λέμε αυτό; Επειδή το κεραμικό φίλτρο διατηρεί μέρος της θερμότητας του καφέ και επιτρέπει πιο σταθερή παρασκευή, σε σχέση με ένα αντίστοιχο πλαστικό φίλτρο.

Παρακάτω, έχουμε συγκεντρώσει μερικές οδηγίες για τον καφέ pour over, ώστε να μπορέσεις να κάνεις τη διαδικασία μόνος σου (και να μη χρειαστεί να έρθουμε από εκεί για να σε βοηθήσουμε).

The Brew Guide: Πως να φτιάξεις τον καλύτερο καφέ Pour Over

 • Βήμα 1: Ξεκίνησε μετρώντας 21 γραμμάρια κόκκους καφέ. Αυτό θα είναι αρκετό για να φτιάξεις περίπου τρία φλυτζάνια.
 • Βήμα 2: Ακολουθεί το άλεσμα. Για pour over σε hario V60, συνιστούμε ένα μεσαίο μέγεθος αλέσματος. Χρησιμοποίησε τον χειροκίνητο μύλο καφέ Hario Skerton Pro.

 • Βήμα 3: Στη συνέχεια, τοποθέτησε στη ζυγαριά την καράφα του καφέ και στη συνέχεια βάλε από πάνω το κεραμικό φίλτρο Hario V60. Ζέστανε το φιλτραρισμένο (ή εμφιαλωμένο) νερό σου, ώστε να είναι στους 93°C. Αυτή είναι η ιδανική θερμοκρασία για καφέ pour over.
 • Βήμα 4: Τοποθέτησε ένα χάρτινο φίλτρο Hario V60 μέσα στο κεραμικό Hario V60 και ρίξε απαλά λίγο νερό πάνω του. Αυτό σημαίνει ότι ο καφές δεν θα πάρει τη γεύση του χαρτιού και επίσης βοηθάει το ρόφημα να είναι πιο σταθερό.
 • Βήμα 5: Άδειασε το νερό από το εσωτερικό της καράφας μόλις το φίλτρο βραχεί. Βεβαιώσου ότι η ζυγαριά είναι ρυθμισμένη στο μηδέν και ότι έχεις πρόχειρο ένα χρονόμετρο. Τοποθέτησε τον αλεσμένο καφέ μέσα στο χάρτινο φίλτρο.

 • Βήμα 6: Ξεκινάς το χρονόμετρο και ρίχνεις αργά 40ml νερού στο φίλτρο. Θα πρέπει να ρίχνεις με κυκλική κίνηση, ξεκινώντας από το κέντρο του καφέ και στρέφοντας προς την άκρη του διηθητικού χαρτιού. Βεβαιώσου ότι δεν αφήνεις νερό να περάσει στην άλλη πλευρά του φίλτρου, καθώς αυτό θα νερώσει τον καφέ. Άφησε τον καφέ για 30 δευτερόλεπτα.

 • Βήμα 7: Στη συνέχεια, ρίξε περισσότερο νερό μέχρι 170ml μέσα στα επόμενα 5-10 δευτερόλεπτα. Βεβαιώσου ότι ρίχνεις πάντα το νερό με κυκλικές κινήσεις.

 • Βήμα 8: Ρίξε περισσότερο νερό, αυτή τη φορά μέχρι 250ml μέσα σε 5-10 δευτερόλεπτα. Καθώς ρίχνεις νερό, φρόντισε να φτάσεις αυτή τη φορά στην άκρη του φίλτρου καφέ, ώστε να ισιώσεις το στρώμα καφέ από κάτω, εξασφαλίζοντας ομοιόμορφη εκχύλιση.
 • Βήμα 9: Τέλος, ρίξε την τελευταία ποσότητα νερού που είναι 100ml. Ρίξε το νερό μέσα σε 5-10 δευτερόλεπτα και μην φτάσεις μέχρι την άκρη του φίλτρου καφέ αυτή τη φορά.
 • Βήμα 10: Τώρα, έχεις ολοκληρώσει την έκχυση και ο καφές θα έχει εγχυθεί μέσα από το φίλτρο. Δώσε λίγα λεπτά στον εξοπλισμό να κρυώσει πριν προχωρήσεις.
 • Πείραμα! Έχεις πλέον παρασκευάσει έναν υπέροχο καφέ. Αλλά, ανταποκρίνεται απόλυτα στις προτιμήσεις σου; Το καταπληκτικό με τον pour over καφέ, είναι η δυνατότητά που έχεις να πειραματιστείς σε κάθε στάδιο της διαδικασίας παρασκευής. Για παράδειγμα, θα μπορούσες να πειραματιστείς με διαφορετικά μεγέθη άλεσης. Αν επιλέξεις ένα πιο λεπτό άλεσμα, η γλυκύτητα των κόκκων καφέ θα δώσει σας ένα πιο γεμάτο, σχεδόν σοκολατένιο προφίλ. Από την άλλη, ένα πιο χοντρό άλεσμα σου δίνει ένα φλυτζάνι καφέ που είναι πιο όξινο και φρουτώδες. Επίσης, η παρασκευή καφέ σε χαμηλότερες θερμοκρασίες δίνει γεύσεις πιο πλούσιες. Αν όμως παρασκευάσεις με θερμοκρασία που είναι πολύ χαμηλή, είναι απίθανο να έχεις πλούσια γεύση.

Αφήστε μια απάντηση
Αποστολή Την Ίδια Ημέρα

Παράγγειλε Δευτέρα-Παρασκευή μέχρι τις 12.00μμ και θα το αποστείλλουμε την ίδια ημέρα.

100% Εγγύηση Ποιότητας

Σου επιστρέφουμε τα χρήματά σου αν δεν σε ικανοποιήσει.

Καβουρδίζουμε Ανά Τρεις Ημέρες

Για να έχεις τον φρεσκότερο καφέ που έχεις πιει ποτέ!

100% Ασφαλές Checkout

PayPal / MasterCard / Visa / Stripe