Καλάθι

Κάλεσέ μας 09.00 – 17.00 Δ-Π 📞 2113335294

 

Αποστολή Same Day, με παραγγελίες μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι!

Πώς Να Αλέσεις Κόκκους Καφέ Σαν Επαγγελματίας

Θέλεις να απολαμβάνεις ένα καλό καφέ;

Φυσικά και ναι, ποιος θα απαντούσε “όχι, μου αρέσει ο καφές να έχει απαίσια γεύση”;

Επειδή όλοι μας θέλουμε να απολαμβανουμε τον καφέ μας, ένα απο τα μεγαλύτερα μυστικά που δυσκολεύεται ο πολύς κόσμος να καταλάβει, είναι η σωστή άλεση.

Ειδικά αν αγοράζεις κόκκους, ο καλός ο μύλος είναι αυτός που μετά το σωστό καβούρδισμα, κάνει τη διαφορά . Μάλιστα το μέγεθος του αλέσματος έχει αντίκτυπο στη γεύση και την αίσθηση στο στόμα του πότη (καφέ, όχι βότκας). Το σωστό άλεσμα επηρεάζει επίσης την εκχύλιση και επίσης το πόσο γρήγορα το νερό διαλύει τον καφέ – αυτό, κόβω το δεξί μου σημειωματάριο, δεν το ήξερες.

Το μέγεθος του μύλου επηρεάζει επίσης το πόσα σωματίδια εκτίθενται στο νερό. Ανάλογα με τη μέθοδο παρασκευής, μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις διαφορετικό μέγεθος άλεσης για να πετύχεις τη γεύση που θέλεις.

Για παράδειγμα, ένα πιο λεπτό αλέσμα θα έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη εκχύλιση, δηλαδή περισσότερες γεύσεις που εξάγονται από τους κόκκους, ενώ ένα πιο χοντρό αλέσμα θα εξάγει λιγότερη γεύση.

Θέλεις να έχεις το σωστό μέγεθος άλεσης που εξάγει τα σωστά flavors του καφέ.

Επιπλέον, το πιο χοντρό άλεσμα τείνει να εξάγει τις όξινες γευστικές νότες, ενώ το πιο λεπτό άλεσμα θα εξάγει τις γλυκές νότες. Η τέλεια ισορροπία θα δώσει στον καφέ σου την ιδανική γεύση τόσο για φίλτρου όσο και για espresso.

Οι διαφορετικές μέθοδοι παρασκευής μπορεί να έχουν μικρές διαφορές στο χρόνο εκχύλισης, στο μέγεθος του αλέσματος και στο ιδανικό γευστικό προφίλ.

Όταν αλέθεις κόκκους καφέ, ο στόχος είναι να δημιουργήσεις ένα ομοιόμορφο άλεσμα.

Αυτό το καταφέρνεις με τη χρήση ενός μύλου με δύο ή περισσότερα κωνικά μαχαίρια που περιστρέφονται προς αντίθετες κατευθύνσεις.

Αυτά τα κωνικά μαχαίρια είναι τοποθετημένα έτσι ώστε να σχηματίζουν ένα χωνί.

Το χωνί κατευθύνει τους κόκκους προς τα κάτω στον μύλο. Τα κεραμικά κωνικά μαχαίρια του χειροκίνητου μύλου καφέ Hario Skerton Pro εξασφαλίζουν ακριβή, ομοιόμορφη άλεση.

Μια καλής ποιότητας μηχανή άλεσης καφέ μπορεί να βρεθεί στην κουζίνα των περισσότερων coffee lovers. Αυτό επιτρέπει να αλέσεις τον καφέ πριν από την παρασκευή, εξασφαλίζοντας το ιδανικό αποτέλεσμα.

Και φυσικά, υπάρχουν ηλεκτρικοί αλλά και χειροκίνητοι μύλοι καφέ που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να αλέσεις τον καφέ.

Προτείνουμε τον χειροκίνητο μύλο καφέ Hario Skerton Pro.

Το άλεσμα των κόκκων καφέ προϋποθέτει τη χρήση των σωστών εργαλείων και μερικών απλών συμβουλών. Μπορεί επίσης να θέλεις να πειραματιστείς με διαφορετικά μεγέθη άλεσης για να δεις πώς επηρεάζουν τις γευστικές σου προτιμήσεις. Ο πειραματισμός είναι καλός και πάντα αποδίδει, πίστεψέ με ξέρω…

Για παράδειγμα, ένας κόκκος καφέ μεσαίου καβουρδίσματος, έχει πιο πορώδη κυτταρικά τοιχώματα, τα οποία επιτρέπουν στο νερό να διεισδύσει περισσότερο στον κόκκο.

Επομένως, είναι καλή ιδέα να αλέσεις τους κόκκους πιο χονδροειδώς από ό,τι θα έκανες για ένα ελαφρύτερο καβούρδισμα. Αυτό θα διατηρήσει περισσότερη από τη γεύση “κλειδωμένη” μέσα στον κόκκο.

Αφήστε μια απάντηση
Αποστολή Την Ίδια Ημέρα

Παράγγειλε Δευτέρα-Παρασκευή μέχρι τις 12.00μμ και θα το αποστείλλουμε την ίδια ημέρα.

100% Εγγύηση Ποιότητας

Σου επιστρέφουμε τα χρήματά σου αν δεν σε ικανοποιήσει.

Καβουρδίζουμε Ανά Τρεις Ημέρες

Για να έχεις τον φρεσκότερο καφέ που έχεις πιει ποτέ!

100% Ασφαλές Checkout

PayPal / MasterCard / Visa / Stripe