Καλάθι

Κάλεσέ μας 09.00 – 17.00 Δ-Π 📞 2113335294

 

Αποστολή Same Day, με παραγγελίες μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι!

Νέες Μελέτες Για την Υγεία Και Την Κατανάλωση Καφέ

Τη μεγαλύτερη ανάλυση του ρόλου του καφέ στις καρδιακές παθήσεις και τη θνησιμότητα, αποτελούν τρεις νέες μελέτες και παρουσιάζουν εξαιρετικά αποτελέσματα για τους τακτικούς καταναλωτές καφέ.

Οι μελέτες, παρουσιάστηκαν στο συνέδριο του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας (ACC) στην Ουάσιγκτον και έδειξαν ότι η καθημερινή κατανάλωση καφέ συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακής νόσου και επικίνδυνων καρδιακών ρυθμών, και γενικότερα με τη μακροζωία.

Μία από τις μελέτες διαπίστωσε επίσης ότι η κατανάλωση καφέ παρουσιάζει βελτιωμένα αποτελέσματα σε άτομα με καρδιαγγειακές παθήσεις.

“Επειδή ο καφές μπορεί να επιταχύνει τον καρδιακό ρυθμό, ορισμένοι άνθρωποι ανησυχούν ότι η κατανάλωσή του μπορεί να προκαλέσει ή να επιδεινώσει ορισμένα καρδιακά προβλήματα”, δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας Peter M. Kistler του Alfred Hospital and Baker Heart Institute στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, σε ανακοίνωση του ACC. “Από εκεί μπορεί να προέρχεται η γενική ιατρική συμβουλή να σταματήσει κανείς να πίνει καφέ. Αλλά τα δεδομένα μας υποδεικνύουν ότι η καθημερινή κατανάλωση καφέ δεν πρέπει να αποθαρρύνεται, αλλά να περιλαμβάνεται ως μέρος μιας υγιεινής διατροφής για άτομα με ή και χωρίς καρδιακές παθήσεις”.

Ο Kistler ήταν ένας από τους 12 συγγραφείς που αναφέρθηκαν σε καθεμία από τις τρεις μελέτες, ενώ όλοι οι συγγραφείς προέρχονταν από το νοσοκομείο Alfred ή το σχετικό ιατρικό ερευνητικό ινστιτούτο The Baker Institute.

Τρεις μελέτες


Οι τρεις μελέτες χρησιμοποίησαν δεδομένα από τη UK Biobank, που αποτελεί μια μεγάλη βάση δεδομένων και πληροφοριών για τουλάχιστον μισό εκατομμύριο συμμετέχοντες που έχουν λάβει παρακολούθηση για 10 χρόνια.
Η UK Biobank αποτέλεσε τη βάση για έρευνες που σχετίζονται με την κατανάλωση καφέ τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένων πρόσθετων μελετών για την υγεία της καρδιάς, καθώς και σημαντικών μελετών που τη συσχετίζουν με τη μείωση της άνοιας και την υγεία του ήπατος.

  • Μελέτη 1

Με τη συμμετοχή 382.535 ατόμων με μέση ηλικία 57 ετών, η πρώτη μελέτη εξέτασε άτομα χωρίς γνωστή καρδιακή νόσο. Διαπιστώθηκε ότι τα άτομα που ανάφεραν ότι έπιναν 2-3 φλυτζάνια καφέ την ημέρα είχαν 10-15% χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής νόσου ή θανάτου σε σύγκριση με όσους δεν έπιναν καθόλου καφέ. Μικρότερο όφελος παρατηρήθηκε για τους συμμετέχοντες που έπιναν περισσότερο ή λιγότερο καφέ την ημέρα, αν και ο κίνδυνος εγκεφαλικού επεισοδίου ή θανάτου που σχετίζεται με την καρδιά ήταν χαμηλότερος μεταξύ των ατόμων που έπιναν ένα φλυτζάνι καφέ την ημέρα.

  • Μελέτη 2

Στη δεύτερη μελέτη συμμετείχαν 34.279 άτομα που είχαν κάποια μορφή καρδιαγγειακής νόσου. Η κατανάλωση καφέ συσχετίστηκε με μικρότερη πιθανότητα θανάτου εντός της περιόδου μελέτης και δεν συσχετίστηκε με υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης προβλημάτων καρδιακού ρυθμού.

  • Μελέτη 3

Η τρίτη μελέτη διερεύνησε τις συσχετίσεις μεταξύ της υγείας της καρδιάς και του τύπου καφέ, με χαμηλότερα ποσοστά θανάτου να διαπιστώνονται σε όλους τους τύπους καφέ (στιγμιαίος, αλεσμένος, καφεϊνούχος, ντεκαφεϊνέ). Οι συγγραφείς διαπίστωσαν ότι ο καφεϊνούχος καφές παρείχε τα πιο ευνοϊκά αποτελέσματα, “χωρίς καρδιαγγειακά οφέλη από την επιλογή του ντεκαφεϊνέ έναντι του καφεϊνούχου καφέ”.

Αφήστε μια απάντηση
Αποστολή Την Ίδια Ημέρα

Παράγγειλε Δευτέρα-Παρασκευή μέχρι τις 12.00μμ και θα το αποστείλλουμε την ίδια ημέρα.

100% Εγγύηση Ποιότητας

Σου επιστρέφουμε τα χρήματά σου αν δεν σε ικανοποιήσει.

Καβουρδίζουμε Ανά Τρεις Ημέρες

Για να έχεις τον φρεσκότερο καφέ που έχεις πιει ποτέ!

100% Ασφαλές Checkout

PayPal / MasterCard / Visa / Stripe