Καλάθι

Κάλεσέ μας 09.00 – 17.00 Δ-Π 📞 2113335294

 

Αποστολή Same Day, με παραγγελίες μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι!

Οι Φιλόσοφοι Πίνουν Καφέ: Voltaire, Kant & Kierkegaard

Ο καφές τροφοδοτεί και ενισχύει την πνευματική εγρήγορση.

Ήδη από τον 18ο αιώνα, ο συγγραφέας και στοχαστής François-Marie Arouet, γνωστός ως Βολταίρος, φέρεται να κατανάλωνε κάπου μεταξύ 40 και 50 φλυτζάνια καφέ την ημέρα, προφανώς ένα μείγμα σοκολάτας, καφέ. Έζησε μέχρι τα ογδόντα του, αν και ο γιατρός του τον προειδοποίησε ότι ο αγαπημένος του καφές θα τον σκότωνε”.
H συνήθεια του Βολταίρου να πίνει καφέ αναφέρεται και στο “10 περίεργες εμμονές διάσημων φιλοσόφων” της Virginia Muir στο Listverse, η οποία κατονομάζει το μέρος που προτιμούσε να πίνει καφέ στο Παρίσι (το Café Procope) και δείχνει το μέγεθος του ενθουσιασμού του σημειώνοντας ότι “πλήρωνε τακτικά ακόμη και υπέρογκα ποσά για να εισάγεται πολυτελής καφές για προσωπική του χρήση” – κάτι που σίγουρα δεν φαίνεται τόσο παράξενο σήμερα.

Τον ίδιο αιώνα αλλά λίγο αργότερα, ο Immanuel Kant άρχισε να πίνει καφέ τις τελευταίες του μέρες. Στο βιβλίο του με τον τίτλο The Last Days of Immanuel Kant (Οι τελευταίες ημέρες του Ιμμάνουελ Καντ), ο Thomas De Quincey περιγράφει τη “συνήθεια του φιλοσόφου να παίρνει, αμέσως μετά το δείπνο, ένα φλυτζάνι καφέ”, μια τελετουργία που του άρεσε πολύ.

Τον 19ο αιώνα, ο Søren Kierkegaard είχε τον δικό του ιδιότυπο τρόπο να πίνει καφέ, γράφει ο βιογράφος του Joakim Garff. “Με ευχαρίστηση άρπαζε τη σακούλα που περιείχε τη ζάχαρη και έριχνε ζάχαρη στο φλυτζάνι του καφέ μέχρι να συσσωρευτεί πάνω από το χείλος. Στη συνέχεια ο μαύρος καφές, διέλυε σιγά-σιγά τη λευκή πυραμίδα”.

Παρόλο που δεν είμαστε φιλόσογοι λατρεύουμε τον καλό καφέ. Πολλές φορές πίνοντας καλό καφέ φιλοσοφούμε πράγμα που αποδεικνύει ότι ο καλός καφές βοηθάει στην παραγωγή ιδεών.

Το online καφεκοπτείο της Blackmilk παράγει, εισάγει και καβουρδίζει καφέ κατάλληλο για “φιλόσοφους”.

Αφήστε μια απάντηση
Αποστολή Την Ίδια Ημέρα

Παράγγειλε Δευτέρα-Παρασκευή μέχρι τις 12.00μμ και θα το αποστείλλουμε την ίδια ημέρα.

100% Εγγύηση Ποιότητας

Σου επιστρέφουμε τα χρήματά σου αν δεν σε ικανοποιήσει.

Καβουρδίζουμε Ανά Τρεις Ημέρες

Για να έχεις τον φρεσκότερο καφέ που έχεις πιει ποτέ!

100% Ασφαλές Checkout

PayPal / MasterCard / Visa / Stripe