Καλάθι

Κάλεσέ μας 09.00 – 17.00 Δ-Π 📞 2113335294

 

Αποστολή Same Day, με παραγγελίες μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι!

espresso

Τα Μυστικά Του Espresso (2 από 2)

Στο προηγούμενο blog post, γράψαμε μερικά ιστορικά στοιχεία για τον espresso. Σήμερα θα πούμε για τις παραλλαγές του.

Παραλλαγές γύρω από τον espresso

Espresso doppio: διπλός espresso, με διπλή ποσότητα νερού και αλεσμένου καφέ.

Espresso ristretto ή stretto: συμπυκνωμένος espresso. Κλείνουμε νωρίτερα τη μηχανή και έχουμε έτσι το πρώτο μέρος του καφέ, όταν το νερό αρχίζει να περνά μέσα από το άλεσμα και είναι φορτωμένο με αρώματα. Αναδεικνύεται η οξύτητα του καφέ.

Espresso lungo: βάζουμε μια δόση καφέ με περισσότερο ζεστό νερό, έτσι που ο καφές μας είναι ελαφρύτερος. Αναδεικνύεται η πικρίλα του καφέ.

Espresso americano: τον προτιμούν κατά κόρον στη Βόρεια Αμερική. Για την παρασκευή του χύνουμε έναν espresso μέσα σε ζεστό νερό (όχι βραστό). Το καϊμάκι μένει στην επιφάνεια – εκτός και αν το νερό είναι πολύ ζεστό.

Caffe macchiato: ο espresso στον οποίο προσθέσαμε αφρόγαλα. Το latte macchiato είναι ένα μεγάλο ποτήρι ζεστό γάλα όπου προσθέτουμε έναν espresso ή έναν ristretto. Η διαφορά του καφέ triestino από τον caffe macchiato  είναι πως ο πρώτος έχει πολύ γάλα.

Espresso con pana: είναι ένας espresso στον οποίο έχουμε προσθέσει μια υποψία σαντιγί.

Espresso romano: σερβίρεται με ξύσμα λεμονιού (ή μια φέτα λεμονιού). Δεν πρόκειται για γευστική αναζήτηση αλλά για έναν τρόπο να καλυφθεί η πικρίλα του καφέ – είναι πολύ διαδεδομένη πρακτική στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Caffe latte: είναι απλώς ένας espresso που έχουμε προσθέσει ζεστό γάλα χωρίς αφρό.

Cappuccino: είναι ένας espresso με γάλα και αφρόγαλα πάχους ενός εκατοστού, που πασπαλίζουμε με κανέλα ή σκόνη κακάο. Μερικοί υποστηρίζουν ότι πρέπει να περιέχει δύο φορές περισσότερο γάλα από ότι καφέ. άλλοι πάλι συνιστούν ισορροπία: ένα τρίτο καφέ, ένα τρίτο γάλα, ένα τρίτο αφρός. όπως και να είναι το γάλα πρέπει να αφρίζει: το ζεσταίνουμε στον ατμό και το στόμιο του σωλήνα πρέπει να βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια του γάλακτος.  Στην Μπολόνια τον ονομάζουν cappuccio.

[products limit=”4″ columns=”4″ orderby=”id” order=”ASC” visibility=”visible”

Caffe Medici: είναι ένας διπλός espresso αρωματισμένος με σοκολάτα (προσθήκη σκόνης κακάο), όπου προσθέτουμε ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού και γαρνίρουμε με σαντιγί.

Caffe Mocha: είναι ένας espresso στον οποίο προσθέτουμε την ίδια ποσότητα ζεστού σοκολατούχου γάλακτος με πολύ αφρό – ο αφρός πρέπει να καταλαμβάνει το τελευταίο τρίτο του φλυτζανιού. Το σοκολατούχο γάλα φτιάχνεται με γάλα και σκόνη κακάο.

Caffe corretto: είναι ένας espresso με μικρή ποσότητα αλκοόλ  (γκράπα για παράδειγμα) που τονίζει τη γεύση του espresso μας.

Caffe freddo: είναι ένας κρύος espresso, που σερβίρεται σε ποτήρι με παγάκια. Τα καλοκαίρια στην Μπολόνια συνηθίζουν να πίνουν τον καφέ τους παγωμένο, προσθέτοντας ζάχαρη και ξύσμα λεμονιού.

Granita de caffe: είναι ένας κρύος espresso με θρυμματισμένο πάγο.

Αφήστε μια απάντηση
Αποστολή Την Ίδια Ημέρα

Παράγγειλε Δευτέρα-Παρασκευή μέχρι τις 12.00μμ και θα το αποστείλλουμε την ίδια ημέρα.

100% Εγγύηση Ποιότητας

Σου επιστρέφουμε τα χρήματά σου αν δεν σε ικανοποιήσει.

Καβουρδίζουμε Ανά Τρεις Ημέρες

Για να έχεις τον φρεσκότερο καφέ που έχεις πιει ποτέ!

100% Ασφαλές Checkout

PayPal / MasterCard / Visa / Stripe