Καλάθι

Κάλεσέ μας 09.00 – 17.00 Δ-Π 📞 2113335294

 

Αποστολή Same Day, με παραγγελίες μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι!

Arabica - Τα μυστικά - blackmilkcoffee.gr

Arabica: Τα Βασικά Που Πρέπει Να Γνωρίζετε

Η “κορωνίδα” του καφέ είναι ο τύπος καφέ arabica. Αποτελεί το πιο ευαίσθητο είδος, επιρρεπές σε ασθένειες. Προτιμά τις εναλλαγές στον καιρό καθώς και το υψόμετρο από 600 έως 2100 μέτρα ανάλογα με το γεωγραφικό πλάτος. Ο arabica αποκτά στυφή γεύση σε ηφαιστειακά εδάφη, ενώ τα υψίπεδα του χαρίζουν τη χαρακτηριστική πικρίλα. Ο καρπός είναι είναι αρκετά μεγάλος, μακρουλός και σχετικά επίπεδος. 

Ο arabica δίνει καφέδες ανώτερης ποιότητας, λεπτούς, απαλούς και αρωματικούς οι οποίοι λόγω της μικρής περιεκτικότητας σε καφεΐνη (1-1,7%) είναι κατάλληλοι για κάθε στιγμή της ημέρας. Οι πιο φημισμένοι προέρχονται από την Ασία και τη Λατινική Αμερική. Όσον αφορά την αφρικάνικη μόκα της Αιθιοπίας, η οποία πλέον σπανίζει, παρουσιάζει ένα πολύ ιδιαίτερο άρωμα και μια σπάνια γεύση. 

 • 9,1036,50
  Γρήγορη Αγορά
  Γρήγορη Αγορά
  Γρήγορη Αγορά
  Clear
 • guatemala Antigua, καφεκοπτείο Online

  9,9940,00
  Γρήγορη Αγορά
  Γρήγορη Αγορά
  Γρήγορη Αγορά
  Clear
 • BlackMilk Gift Card
 • BlackMilk Gift Card

Ο καφές arabica χωρίζεται σε δύο κατηγορίες: στους συνηθισμένους arabica και στους απαλούς, τους λεγόμενους λεπτούς arabica  που καλλιεργούνται στην Κολομβία, στην κεντρική Αμερική  ή στην Κένυα. Πολλές φορές ο Κενυάτικος καφές υφίσταται τη μέθοδο της υγρής επεξεργασίας, δηλαδή πλένεται ούτως ώστε να απομακρυνθούν τα περιβλήματα των καρπών. Ο λεπτός arabica δεν έχει κερδίσει την κοινή αποδοχή λόγω της έλλειψης δυνατής γεύσης, ωστόσο αποτελεί το βασικό στοιχείο για τη δημιουργία ενός αρμονικού χαρμανιού.

Σήμερα οι σημαντικότερες ποικιλίες arabica είναι οι εξής:

 • Typica: Αιθιοπικής προέλευσης, είναι μια ποικιλία που έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο (κυρίως στη Βραζιλία). Σε ορισμένες χώρες της Λατινικής Αμερικής είναι γνωστή ως Arabigo ή Criollo. Είναι χαμηλής απόδοσης ενώ ο καρπός είναι μακρουλός και καλής ποιότητας.
 • Bourbon: Προέρχεται από τη νήσο Ρεϋνιόν και είναι μια ποικιλία που αρέσκεται στα υψόμετρα. Έχει  καλές αποδόσεις και συναντάται στη Βραζιλία. 
 • Mundo Novo: Προέρχεται από τη Βραζιλία και θεωρείται από πολλούς προϊόν διασταύρωσης των ποικιλιών Bourbon και Typica. Άλλοι εικάζουν ότι είναι μάλλον ποικιλία της Σουμάτρας. Εμφανίζει καλύτερη προσαρμογή σε υψόμετρα και την εκτιμούν για την καλή της απόδοση και την αυθεντικότητά της.
 • Caturra: Προέρχεται από τη Βραζιλία και είναι μια παραλλαγή της ποικιλίας Bourbon. Εμφανίζει υψηλές αποδόσεις και αντέχει στους ισχυρούς ανέμους.
 • Pacas: Προέρχεται από το Σαλβαδόρ και είναι μια παραλλαγή της ποικιλίας Bourbon. Είναι πολύ ανθεκτική και προσαρμόζεται καλά στα αμμώδη εδάφη. 
 • Catuai: Προέρχεται από τη Βραζιλία και είναι προϊόν διασταύρωσης των ποικιλιών Caturra και Mundo Novo. Αντέχει στους ανέμους.
 • Maragogype: Μεταλλαγμένη ποικιλία με ογκώδης σπόρους και χαμηλή αλλά ποιοτική παραγωγικότητα. Προέρχεται από την περιοχή Maragogype της πολιτείας Bahia της Βραζιλίας. Καλλιεργείται σε πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής (Γουατεμάλα, Μεξικό, Ονδούρα, Νικαράγουα, Σαλβαδόρ, Βραζιλία καθώς επίσης και στο Κονγκό.
 • Laurina ή Bourbon Pointu: Εξαιρετική ποικιλία είναι περιζήτητη.

 

Θέλεις να ενημερώνεσαι συχνά πυκνά για ο,τι αφορά τον καφέ, τις νέες ποικιλίες που φέρνουμε, και να μας λες τι καφές θέλεις να εισάγουμε; 

Οι VIP συνδρομητές συμμετέχουν στις αποφάσεις και καθορίζουν τον επόμενο καφέ!

Αν ναι, βάλε το email σου εδώ: 

Αφήστε μια απάντηση
Αποστολή Την Ίδια Ημέρα

Παράγγειλε Δευτέρα-Παρασκευή μέχρι τις 12.00μμ και θα το αποστείλλουμε την ίδια ημέρα.

100% Εγγύηση Ποιότητας

Σου επιστρέφουμε τα χρήματά σου αν δεν σε ικανοποιήσει.

Καβουρδίζουμε Ανά Τρεις Ημέρες

Για να έχεις τον φρεσκότερο καφέ που έχεις πιει ποτέ!

100% Ασφαλές Checkout

PayPal / MasterCard / Visa / Stripe