Καλάθι

Κάλεσέ μας 09.00 – 17.00 Δ-Π 📞 2113335294

 

Αποστολή Same Day, με παραγγελίες μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι!

Χριστουγεννιάτικος Κορμός Λευκής Σοκολάτας & Βατόμουρου

Δημιούργησε ένα υπέροχο, γιορτινό επιδόρπιο με ένα twist. Αυτός ο κορμός με λευκή σοκολάτα και βατόμουρα είναι για να γλύφεις τα δάχτυλά σου τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Τι θα χρειαστείς:

6 αυγά, χωρισμένα
200gr ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
50gr αλεύρι απλό
2 κουταλιές της σούπας Blackmilk White Hot Chocolate & Oreo
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

Για τη γέμιση με μασκαρπόνε και κράνμπερι:

250ml διπλή κρέμα γάλακτος, κρύα
100gr κρέμα μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία δωματίου
60gr ζάχαρη άχνη
2 κουταλάκια του γλυκού Blackmilk White Hot Chocolate & Oreo
5 κουταλιές της σούπας σάλτσα cranberry

Για τη ganache λευκής σοκολάτας:
225gr λευκής σοκολάτας
140ml διπλή κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο

Για τα διακοσμητικά με βατόμουρο: Για την παγωμένη διακόσμηση με βατόμουρο:
50ml νερό
50gr κράνμπερις

Μέθοδος:

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 170°C και στρώνεις με χαρτί ψησίματος μια φόρμα 0,23×0,33cm.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτύπησε τους κρόκους αυγών, τη βανίλια και 100 γρ. ζάχαρη άχνη μέχρι να πήξει και να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
Κοσκίνισε μέσα το αλεύρι, πρόσθεσε 2 κουταλιές της σούπας Blackmilk White Hot Chocolate & Oreo και δίπλωσέ τα όλα μαζί απαλά μέχρι να ενωθούν.

Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ή σε ένα μίξερ, χτύπησε το ασπράδι μέχρι να γίνει παχύρρευστο και μαλακό και στη συνέχεια πρόσθεσε σταδιακά τα υπόλοιπα 100gr άχνης ζάχαρης, 1 κουταλιά της σούπας κάθε φορά, μέχρι να έχετε μια παχύρρευστη και γυαλιστερή μαρέγκα.

Πρόσθεσε τα ¾ της μαρέγκας στο μείγμα με τους κρόκους αυγών και δίπλωσέ τα πολύ απαλά με ένα μεγάλο κουτάλι μέχρι να ενωθούν. Πρόσθεσε την υπόλοιπη μαρέγκα και δίπλωσε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθεί ομαλά.

Άδειασε το μείγμα στην προετοιμασμένη φόρμα για ρολά και ίσιωσέ το ομοιόμορφα.
Ψήσε για 12 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.

Εν τω μεταξύ, άπλωσε ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος σε μια πετσέτα κουζίνας και πασπάλισέ το γενναιόδωρα με ζάχαρη άχνη.

Όταν ψηθεί το παντεσπάνι, σπρώξε απαλά το παντεσπάνι από τα τοιχώματα με ένα μαχαίρι και στη συνέχεια αναποδογύρισε τη φόρμα πάνω στο χαρτί ψησίματος ή την πετσέτα για να απελευθερωθεί το παντεσπάνι.

Αφαίρεσε προσεκτικά το χαρτί ψησίματος, τύλιξε το παντεσπάνι σε ρολό και άφησέ το στην άκρη να κρυώσει σε σχάρα για 1 ώρα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ

Προσθέστε την κρύα διπλή κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη σε μπολ ή σε μίξερ και χτύπησέ τη μέχρι να αποκτήσει μαλακές κορυφές.
Προσθέστε το τυρί μασκαρπόνε και τη λευκή ζεστή σοκολάτα και διπλώστε τα μέχρι να ενωθούν όλα.

ΓΙΑ ΤΗ GANACHE ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Ψιλόκοψε τη λευκή σοκολάτα και πρόσθεσέ τη σε ένα μεσαίο μπολ.
Ζέστανε απαλά την κρέμα γάλακτος σε ένα τηγάνι μέχρι να αρχίσει να βράζει και στη συνέχεια περίχυσε όλη τη σοκολάτα.
Αφήσέ το για λίγα λεπτά και στη συνέχεια πρόσθεσε το λιωμένο βούτυρο και χτύπησε με το σύρμα μέχρι να γίνει λείο.
Αφήσέ το στην άκρη ή στο ψυγείο μέχρι να πήξει (περίπου 30 λεπτά).
Μόλις πήξει, χτύπησε τη ganache για λίγα λεπτά μέχρι να αφρατέψει ελαφρώς.

ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΓΩΜΕΝΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟΥ

Πρόσθεσε 50gr άχνη ζάχαρη και 50ml νερό σε ένα τηγάνι και ζέστανέ τα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Πρόσθεσε τα κράνμπερι και ανακατέψτε τα μέσα στο μείγμα ζάχαρης για λίγα λεπτά.
Στράγγιξε τα κράνμπερι σε ένα ταψί και άφησέ τα στην άκρη για 30-45 λεπτά για να στεγνώσουν και να γίνουν κολλώδη.
Μόλις στεγνώσουν, πασπάλισέ τα με ζάχαρη άχνη.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΛΙΚΩΝ

Ξετύλιξε προσεκτικά το κρύο παντεσπάνι (θα είναι πολύ ευαίσθητο) και άπλωσε πάνω από μια στρώση κρέμας μασκαρπόνε, 4-5 κουταλιές της σούπας σάλτσα cranberry.

Τύλιξε ξανά το παντεσπάνι σε ρολό και μετά κόψε την άκρη του υπό ελαφρά γωνία και τοποθέτησέ το στη μία πλευρά του ρολού (για να μοιάζει με κορμό).
Άπλωσε τη χτυπημένη ganache λευκής σοκολάτας σε όλο το παντεσπάνι και, στη συνέχεια, διακόσμησε με κλαδάκια δεντρολίβανου και μερικά παγωμένα βατόμουρα.

Σερβίρεται καλύτερα μέσα σε 24 ώρες, αλλά διατηρείται για 2 ημέρες. Άφησέ το στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρεις.

Συνδύασέ το με έναν καφέ Brazil Manaca’!

Αφήστε μια απάντηση
Αποστολή Την Ίδια Ημέρα

Παράγγειλε Δευτέρα-Παρασκευή μέχρι τις 12.00μμ και θα το αποστείλλουμε την ίδια ημέρα.

100% Εγγύηση Ποιότητας

Σου επιστρέφουμε τα χρήματά σου αν δεν σε ικανοποιήσει.

Καβουρδίζουμε Ανά Τρεις Ημέρες

Για να έχεις τον φρεσκότερο καφέ που έχεις πιει ποτέ!

100% Ασφαλές Checkout

PayPal / MasterCard / Visa / Stripe